Hur behandlar jag Dengue Feber?

Dengue feber är en typ av sjukdom som orsakas av virus som vanligtvis bärs av specifika myggor. Personer med denna virusbaserade sjukdom kommer typiskt att köra en mycket hög temperatur och kan bli allvarligt sjuk. Det finns ingen definitiv behandling för denna sjukdom, även om symtomen kan minska med vila. Dessutom kan en acetaminofen användas för att sänka extremt hög feber som ofta orsakas av denna sjukdom. Dengue feberbehandling kan också inkludera ökat individuellt vätskeintag och sjukhusvistelse om personen är allvarligt sjuk.

Generellt är denguefeber orsakad av fyra relaterade men olika denguevirus. Varje virus bärs av en särskild typ av mygga. Vanligtvis är det en Aedes aegypti mygga som sprider sjukdomen. I allmänhet kan en individ utveckla denna sjukdom om han eller hon är biten av en mygg som bär denna typ av virus. Eftersom det är mer än en typ av virus som kan leda till denna sjukdom, är det möjligt att infekteras mer än en gång av samma eller ett annat virus.

Feber är huvudsymptomet för denguefeber. I många fall kommer kroppstemperaturen att vara mycket hög, ofta upp till 105 grader F (40,56 grader C). Många människor kan också ha extrem kroppssmärta, utslag och kräkningar. Ibland kan en allvarlig form av denna sjukdom som kallas dengue hemorragisk feber utvecklas. När det händer kan allvarligare symtom som blödning under huden, näsan blöder, blodkärlsskada, blödning från munnen uppstå.

Tyvärr finns det ingen huvudrätt för behandling av denguefeber. Vila rekommenderas vanligen alltid. Symtom på denna sjukdom kan bli ganska överväldigande. Av denna anledning, ju mer den sjuka vilar, desto lättare kan det vara att bekämpa symtomen.

Eftersom denna sjukdom kan orsaka extremt hög kroppstemperatur, kan en acetaminofen tas som behandling. Acetaminofen kan kraftigt sänka kroppstemperaturen. Det kommer i allmänhet att ta mer än en dos för att se temperaturförändringar. Vanligtvis rekommenderar läkare att ta acetaminophen istället för aspirin eller en typ av icke-steroida antiinflammatoriska, eftersom det kan göra vissa symtom värre. Till exempel, om en av individs symptom blöder, kan dessa läkemedel göra detta symptom värre.

Behandling kan också innefatta att öka individens dagliga intag av vätskor. Om kräkningar är en av personens mest djupa symptom finns det risk för att han eller hon blir dehydrerad. Av denna anledning kan dricks med mycket vätskor avsevärt minska sannolikheten för detta händer. Dessutom kan vätskorna också bidra till att minska extremt hög feber.

Sjukhusisering kan också vara behandling med dengue fever. Det kan vara nödvändigt om symtomen blir så allvarliga att de är livshotande. Ett exempel på detta skulle vara en stor blödning. I detta fall kan en blodtransfusion vara nödvändig. Dessutom kan en individ som blir extremt uttorkad på grund av överdriven eller upprepad kräkning ges intravenösa vätskor för att behandla detta speciella symptom.