Vad är Hill Sprints?

Hill sprints är en övning med korta brister i att springa upp och ner branta backar i nästan högsta hastighet, vanligtvis i perioder av 30 till 60 sekunder. De är en del av en större uppsättning träningstekniker som kallas hill training. Vanligtvis sprider en idrottsman kull för att få löphastighet, stärka sina muskler eller förlora kroppsfett. Medan bergsprints är en populär övning för idrottare som försöker träna sig till nästa nivå av prestanda, bär de en hög risk för skada, speciellt för nybörjare till kullträning.

Syftet med hillsprints beror på träningsnivå för den som gör sprinten. Denna övning kan användas både för träning av idrottare och för uppvärmningsrutin i spridningssport. Anledningarna till att göra bergsprints innefattar vanligtvis snabb träning och träning av muskelstyrka. Denna teknik anses också allmänt vara ett snabbt sätt att bygga magert muskel och sänka en löpare kroppsfettprocent.

En av de negativa aspekterna på hill sprints är den ökade sannolikheten för skada. Övningen innebär snabb acceleration och kräver att löparen får nästan högsta hastighet för bergsprinten. Ett hamstringdrag är en vanlig skada för löpare som deltar i bergsprintning. Liknande skador uppstår i backspår som i sprintdelar av spel som baseball, som när en löpare tar en bas. Skador vid bergsprintning är mer troliga när löparen är i form eller inte har uppvärmts ordentligt.

Korrekt uppvärmning för löpare som arbetar på backspår inkluderar kraftvandring, lätt jogging och sträckning. De viktigaste områdena som sträcker sig vid uppvärmning för bergsprintning är nedre delen av ryggen och övre och nedre benen med särskild inriktning på hamstrings och quadriceps. Uppvärmning av anklarna är också fördelaktigt när man förbereder sig för denna aktivitet.

Kullsträckning är en liknande aktivitet för bergsprintning, men det skiljer sig på vissa sätt. Medan bergsprintning vanligtvis görs i korta sprickor på branta, korta kullar, innebär kullsträckning mer hållbar körning på längre, ofta mindre branta kullar. I allmänhet är en mindre riskform av övning än spridning, bergspårning mer fokuserad på uthållighet än bergsprintning. I jämförelse med kullsträckning är bergsprintning en lämpligare övning för att träna en löpare för att accelerera snabbt.