Är antalet hemfödda i USA ökar?

Enligt Centers for Disease Control and Prevention har antalet hemfödda i USA ökat sedan början av 2000-talet. Efter att ha nått en helt låg låg under 1990-talet har antalet kvinnor som valt att födas hemma ökat. Från 2004 till 2009 ökade antalet hemfödda med 29 procent.

Mer fakta om hemfödda

Hemfödsel anses vara ett alternativ för kvinnor som har en låg risk för komplikationer under graviditeten. Kvinnor som väljer hemfödda kommer sannolikt att vara över 35 år och ha minst ett annat barn. Beslutet att gå med hemfödelse kan ha att göra med moderns religiösa övertygelse, särskilt om hon är medlem i en tro som inte uppmuntrar användningen av medicinska tjänster. För kvinnor som inte har adekvat sjukförsäkring kan hemfödda med mid-fru-deltagare vara det enda verkliga alternativet. I andra fall kan valet vara mer relaterat till viljan att födas i en bekväm miljö omgiven av familjemedlemmar och andra kära. Från 2004 till 2009 ökade antalet hemfödda bland icke-spansktalande vita kvinnor med 36 procent.