Hur behandlar jag en baby öronvärk?

Ett barnörrör kan behandlas hemma genom att ge barnet en flaska eller låta honom amma ofta, försiktigt vinkla eller massera örat eller hålla en våt och varm tvättduk över barnets öra. Om barnläkaren godkänner det kan en baby behandlas med lämplig dos av en smärtlindring för spädbarn. När en öronvärk fortsätter i mer än en dag eller åtföljs av feber, ska en läkare ses. En läkare kommer att använda ett otoskop för att titta på barnets öra och bestämma orsaken till öronvärk. Om orsaken är en öroninfektion kan den behandlas med antibiotika, men de flesta öroninfektioner rensas normalt inom några dagar utan antibiotika.

Den primära behandlingen för en öronvärk är att ge lite lindring från trycket som orsakar öronvärk eller att ge lite lugnande komfort vid smärtstillverkningen. Sväljning tillåter att några av det uppbyggda trycket i örat släpps, så att barnet får frekventa flaskor eller låter barnet regelbundet amma kan hjälpa till att lindra något av örontrycket. Att gnugga försiktigt eller massera den yttre delen av örat kan ibland manipulera Eustachian-röret och släppa också trycket. För vissa spädbarn kan en varm, våt tvättduk höll över ömt öra ge lite komfort och lättnad. Om barns barnläkare föreslagit, kan en smärtlindring för barn användas för att lindra smärtan.

Naturläkemedel för en öronvärk kan också provas, men bör diskuteras med barnläkaren i förväg. Vissa föräldrar känner att om nästring kan rensas från ett barns näsa hjälper det att dränera örat och lindra det smärtsamma övertrycket. Placera några droppar spädbarnsaltlösning i vart och ett av barnets näsborrar, och sug det sedan ut med en spädbarns näsblomma. Ett annat hemhjälpmedel är att placera några droppar glycerin, olivolja eller vegetabilisk olja i spädbarnets öra ett par gånger om dagen.

Det finns några tecken som kan hjälpa dig att avgöra om en baby lider av öronvärk. Det första tecknet på en öronvärk är ofta en förändring i normalt beteende som onormal irritabilitet, agitation, brist på energi eller när barnets normala matningsmönster förändras. Ett annat tecken är att ta tag i eller gnugga örat. När någon av dessa tecken observeras bör barnets temperatur tas och om barnet har feber ska barnläkaren konsulteras. När barnets öronvärk orsakas av en öroninfektion kan du också observera diarré, vätska som dränerar ur örat eller en obehaglig lukt som kommer från örat.