Hur behandlar jag en Copperhead Snake Bite?

En kopparhuvud ormbett är vanligtvis inte dödlig för vuxna, men det är fortfarande viktigt att behandla biten. Om någon du känner har blivit biten av en kopparhuvud, är det första du bör göra att ringa till vård direkt. Medan du väntar på hjälp måste du lugna den bittrade personen och undersöka såret. Ta bort kläder som täcker såret och försök att hålla det på en nivå under hjärtat. Om du har tillgång till tvål och vatten, tvätta det bitade området noggrant.

Om medicinsk hjälp inte kommer inom 30 minuter efter att en person har bett, kan du behöva lägga ett bandage ett par tum ovanför bettet. Var försiktig så att du inte gör det för hårt eftersom du inte vill avbryta personens cirkulation. Du kan också dämpa en bit av sårförband och applicera på bettet för att hålla det från svullnad. Var uppmärksam på den bita personen för att se hur hon känner. Trots att en kopparhuvud ormbett inte är typiskt dödlig, är vissa människor mer känsliga för ormgift än andra.

Den som blivit biten kan klaga på svår smärta och illamående, och han kan också börja kräka. Dessa reaktioner är vanligtvis typiska med en kopparhuvud ormbit. Det bittrade området kommer sannolikt att svälla, varför det är viktigt att ta bort kläder som kan stryka området. När en kopparhuvud ormbett lämnas obehandlad finns det risk för skador på muskelvävnad som kan bli permanent. En läkare kan använda ett antivenin, vilket är en motgift mot giftiga ormar för att behandla den person som har blivit biten.

Det finns flera saker du borde undvika att försöka göra om du försöker behandla en kopparhuvud ormbett. Du borde aldrig använda en turné över slang såret, eftersom det kan skära av den bittrade personens cirkulation, vilket kan göra amputation nödvändig. Det är inte heller en bra idé att göra skarv i en persons hud för att försöka dränera giftet ut. Det brukar inte fungera, och du har lämnat den bittrade personen med fler ärr utöver vad som kan lämnas av ormbiten. Dessutom bör du aldrig försöka suga ormförgiftning ut ur ett sår eftersom det kan få dig att bli förgiftad, särskilt om du har några små skarvar i munnen.