Hur effektivt är resveratrol för acne?

Resveratrol för akne anses vara fördelaktig, men effektiviteten är ännu inte kliniskt bevisad. Preliminära små studier tycks indikera att denna antioxidant ger akne lättnad, men det finns ännu inte några stora långsiktiga studier som kan bekräfta detta faktum. Resveratrol har också kopplats till anti-aging och hjärthälsa.

Finns i huden av druvor och speciellt koncentrerad i rött vin, är resveratrol en mycket stark antioxidant. Det finns indikationer på att det kan bidra till att minska inflammation, främja hjärthälsa, minska kolesterol och ha anti-aging egenskaper. Studier pågår för närvarande för att upptäcka de exakta fördelarna med resveratrol och det bästa sättet att det används av människor.

Under 2011 pågående studier av effektiviteten av resveratrol för akne, och det finns inga avgörande bevis för att resveratrol kan bidra till att bekämpa akne. Det finns dock några preliminära bevis, liksom anekdotiska bevis på dess effektivitet. Flera försök med liten skala visar att resveratrol för akne kan ha en positiv effekt. Det visades att när resveratrol applicerades på huden i rätt koncentration, förstörde den framgångsrikt alla akne-orsakande bakterier på huden. Individer som använde resveratrol för akne såg en förbättring av huden.

Det finns också bevis på att resveratrol har anti-aging egenskaper. Den används i många hud- och skrynkrämer för att främja ungdomlig hud och förskrivs också i pillerform i hopp om att det kommer att hjälpa användaren att leva längre. Det anses att resveratrol läggs till en akneflöde kan inte bara hjälpa akne utan också främja en hälsosam hud.

Alla produkter som innehåller resveratrol som används för att behandla akne som används bör vara specifikt för detta ändamål. Vissa resveratrolprodukter på marknaden är avsedda att göra huden mer ungdommig än att behandla akne. Dessa produkter kan innehålla hårdare ingredienser som kan irritera aknebenägen hud. Koncentrationer av resveratrol kan skilja sig mellan akneprodukter och andra produkter.

Eftersom det inte har förekommit några stora långtidsstudier av resveratrol och dess effekt på människor finns det liten information tillgänglig om dess potentiella biverkningar. Några anekdotiska bevis indikerar att det kan orsaka mindre domningar såväl som gemensam färg när de tas i piller. Ibland kan jitterhet eller magbesvär också vara biverkningar.