Vad är orsakerna till en rinnande näsa?

Det finns många saker som kan orsaka en rinnande näsa. Förkylningen, en typ av luftvägsinfektion orsakad av ett virus, är en av de mest troliga synderna. Det leder vanligen till en täppt, rinnande näsa, ont i halsen och hosta, det kan också orsaka huvudvärk, lågkvalitativ feber och aptitförändringar. Många människor känner sig extra trötta när de har förkylningar också. Förkylningen är mycket smittsam, men är inte farlig för de flesta friska människor.

Ibland kan allergier orsaka en rinnande näsa. Till exempel, om en person är allergisk mot något som blommor eller pollen, kommer hennes näsa att springa när hon har stor exponering för allergenet. Detsamma gäller för personer som är allergiska mot katter och hundar. Deras näsor kan springa, och de kan få en önskan att nysa när dessa djur är i deras närvaro.

Många människor är mest kända med rinnande näsor orsakade av allergier mot saker i luften, som pollen och djurdander, men en rinnande näsa kan bero på saker som människor konsumerar också. Till exempel, om en person är allergisk mot mjölkprodukter kan hennes näsa springa när hon konsumerar dem. Detta är dock osannolikt att vara hennes enda symptom. Människor med mjölkallergier upplever ofta symptom som kräkningar, nässelfeber och väsande ängel. Dessa symtom kan uppstå omedelbart hos vissa människor, andra kan få symtom som utvecklas under en tidsperiod, som inte bara inkluderar en rinnande näsa, utan också likvärdiga och / eller frekventa tarmrörelser, kramper i bukområdet, hosta, och utslag.

Bakteriella infektioner kan vara ansvariga för en rinnande näsa. Om en person har sinusinfektion kan till exempel hennes näsa springa, och näsdropparna kan verka gröna eller gula och tjocka. Ibland droppar denna dränering ner i halsen, förutom att gå ut genom näsan. En person med sinusinfektion kan också ha svårt att andas normalt genom näsan och uppleva smärta i området runt ögonen, näsan och kinderna. Hon kan lida av feber, ont i halsen, illamående och smärta i pannan, käken och tänderna.

Missfärgade näsdroppar indikerar inte alltid en bakteriell infektion. Gult eller grönt slem kan vara närvarande med inte bara förkylningen utan även andra typer av virusinfektioner. En person kan emellertid kunna berätta skillnaden eftersom hon har en feber som är högre än den typiska för virusinfektioner. Dessutom kan hennes nivå av obehag varna henne för att hon har något mer än en vardaglig förkylning eller förvirring av virussjukan.