Hur behandlar jag Bikini Line Razor Burn?

Bikini rakhyvelbränna är ett vanligt problem eftersom huden i detta område kan vara mycket känslig och benägen att stöta, ingreppade hår och rodnad. Det bästa sättet att behandla detta problem är att sluta raka i några dagar och applicera en mild fuktighetskräm som innehåller aloe, vissa människor tycker att en hydrokortisonkräm också hjälper till att minska smärta och rodnad. Denna typ av rakhyvelbränna kommer vanligen att ta några dagar att läka, och det är då bäst att förhindra problemet i framtiden genom att alltid använda en ny rakhyvel och rakkräm när man rakar bikinilinjen.

För att förhindra rakhyvel brinna på bikinilinjen i första hand, är det bäst att börja med att raka i duschen för att mjuka huden. Applicera rakkräm, inte tvål, och använd en ny rakhyvel med ett skarpt blad. Ett tråkigt blad kommer sannolikt att orsaka rakhyvel och bränna hår. Skölj bladet regelbundet under rakning, och sedan, när du är klar, applicera en mild, doftfri fuktgivande lotion. Fuktgivare som innehåller aloe är några av de bästa valen, eftersom de är lugnande och irriterande för huden. Var noga med att välja en fuktkräm som inte kommer att täppa till porerna också.

Ett annat alternativ att förhindra bikini rakhyvelbränna är att använda en annan metod helt och hållet. Vaxande eller sköljande krämer kan också användas för att ta bort håret längs bikinilinjen, och dessa kan vara mindre benägna att orsaka rakhyvelbränna. Om irritationen uppstår kan det vara smärtsamt att applicera fuktkräm, i det här fallet är hydrokortisonkrämen ett bra val eftersom det hjälper till att lugna irritation och läka huden samtidigt. Det kommer också att vara nödvändigt att sluta raka i några dagar medan huden läker, rakhyvelbränd hud kommer att vara ganska smärtsam och kommer bara att göra problemet värre.

Dessutom bör du undvika att ha på sig särskilt täta byxor eller underkläder medan området läker, eftersom friktionen kan göra det värre. När man rakar i framtiden, rekommenderar vissa att man använder rakolja förutom rakkräm, liksom att peeling huden regelbundet, vilket kan bidra till att förhindra ingrown hairs. En exfoliating kroppsvask kan vara ett effektivt alternativ. Detta råd gäller även när du rakar benen, det är mycket bättre att förhindra att rakhyvel brinner i första hand än att försöka behandla det senare.