Hur påverkar Makeup hur kvinnor uppfattas?

Kvinnor ses vanligtvis som mer pålitliga, likbara och kompetenta när de bär smink, men för mycket smink kan avbryta den effekten. Kvinnor som har för mycket makeup ses som mer attraktiva och kompetenta men mindre trovärdiga. Denna effekt är också tydlig hos nyfödda, för även barnen är bevisligen mer lockade till kvinnor när de bär smink.

Mer fakta om smink och uppfattningar

En studie visade att kvinnor som hade på sig smink i barer var närmade sig med cirka 30 procent fler män än de som inte bar ingen. Vid första anblicken tenderar folk också att anta att kvinnor som bär smink har bättre jobb eller tjänar högre inkomst än kvinnor som är utan smink. Sminken som verkar ha störst effekt på hur en kvinna uppfattas är ögonmakeup och läppstift har minst effekt.