Hur behandlar jag ett infekterat öronpiercing?

En infekterad öronpiercing kan vara smärtsam och kan bli extremt problematisk om den inte behandlas korrekt och omedelbart. Om du misstänker en infektion, ska området försiktigt men noggrant tvättas med en mild antibakteriell tvål och blötläggas med en varm saltlösning. En antibakteriell salva över disken ska också appliceras. Om den infekterade piercingen inte förbättras inom tre dagar, blir värre eller om du börjar bli feber ska du omedelbart se din läkare. Ibland kräver en infektion i örat receptbelagda antibiotika.

När du tvätter en infekterad öronpiercing, se till att du använder en mild antibakteriell handtvål. Innan du tvättar, ta försiktigt bort örhängen, och använd en mjuk trasa eller vävnad genom att klämma på området något för att rensa bort eventuellt puss eller urladdning som kan vara närvarande. Upparbeta en bra skum på en mjuk tvättduk och rengör området försiktigt, skölj det noggrant när du är klar. Detta bör göras två gånger om dagen.

När området har rengjorts ska det blötläggas med en varm saltlösning bestående av 1/8 tesked salt (ca 0,03 ml) och en kopp (ca 237 ml) varmt vatten. Använd inte jodiserat bordsalt eftersom jodet kommer att irritera området. Havssalt är ett bra val. Mätta en bomullskula med lösningen och håll den mot det infekterade området tills värmen tappar och repetera sedan. Du bör göra det i ca 15 minuter, två gånger om dagen.

När du väl har tvättat och blöt i den infekterade öronpirationen, applicera en liten mängd antibakteriell salva till området med en bomullsbyte. Tvätta öronringen själv med gnidningsalkohol eller väteperoxid. Skölj det noggrant, applicera en liten antibakteriell salva till stolpen och sätt in örhängen igen. Det här kanske inte känns väldigt bekvämt, men det är viktigt att hålla ett örhänge så att hålet inte stänger och fäller infektionen inuti örat. För att undvika ytterligare irritation eller allergisk reaktion, bör din örhänge ha en stolpe av 24 karat guld, silver eller kirurgiskt stål och undvika örhängen som innehåller nickel.

Placera inte alkohol eller peroxid direkt på infektionsområdet eftersom dessa kemikalier är hårda och kan orsaka ytterligare irritation. Försök att undvika klåda eller leka med det infekterade området eftersom det kan sprida smitta. Fram till infektionen rensas upp, kan överklagande smärtstillande medel tas för att underlätta eventuella obehag du upplever. Om den infekterade öronproppningen inte har förbättrats inom tre dagar eller verkar bli värre, ska du se din läkare. Om du börjar bli feber bör du också se din läkare direkt.