Ska jag besöka ett konventionshem om jag är sjuk?

De flesta ombyggande hem frågar att man inte besöker patienter om man är sjuk. Denna förfrågan bör tas på allvar, eftersom många i ombyggande bostäder är i en ömtålig hälsotillstånd till att börja med. De som befinner sig i ombyggande hem på grund av återhämtning från brännskador eller från operation tenderar att vara mindre immun mot vanliga sjukdomar och kommer sannolikt att få mer komplikationer till följd av vanliga sjukdomar.

Man riskerar inte bara hälsan hos den person man besöker när man är sjuk. Många återkommande hem har patienter som delar rum. Det innebär att andra kan utsättas för sina virus. Även om mamma eller pappa vill se dig om du är förkyld, bör det vägas mot det faktum att din lilla förkylning kan ha stora konsekvenser för någon du inte ens vet.

Att observera politiken om återkommande hem är en gest av respekt för alla som kan bo där. Det är viktigast att följa denna policy under kall och influensasäsong, vanligtvis vintermånaderna. Det här är tillfällen då det är troligt att vissa otäcka förkylningar och flusar sannolikt kommer att komplicera återhämtning från personer i ett tillstånd av försvagad hälsa.

Medan vi tenderar att tänka på ombyggande bostäder som hem för “gamla människor”, så är det helt klart inte så längre. Människor med komplikationer av AID-viruset, cancer eller allvarliga skador kan alla spendera tid i ombyggande hem. De kan vara unga eller gamla, och de förtjänar din övervägande.

Tyvärr, med många kalla virus, förekommer smitta faktiskt före symtom. Faktum är att man sannolikt är smittsam en dag eller två innan näsan blir fyllig eller halsen gör ont. När en förkylning fortskrider är den mindre smittsam. Så en liten bit av återstående nasal trafikstockning efter en vecka av förkylning är inte troligt att vara mycket smittsam.

Men i ombyggande bostäder bör man vidta försiktighetsåtgärder när man besöker familj eller vänner. Det är särskilt viktigt att tvätta händerna innan du rör eller håller i händerna med en patient. Vidare, om du använder toaletten, äter något eller blåser näsan, bör du tvätta händerna igen. Det kan vara svårt att följa om du blåser näsan ofta eller nysar. Därför bör man inte besöka ombyggande hem om man fortfarande upplever signifikant nasal eller bronchial trängsel.

Särskild försiktighet bör vidtas när barn besöker ombyggande hem. Till skillnad från vuxna, som vanligtvis kan vara uppmärksamma på att hålla hygien, är barnen mer benägna att överföra virus på vuxna på grund av sämre hygienpraxis. Barn borde vara klara av virus, kycklingpoxxponering och feberfri före besökande återkommande hem.