Hur ökar jag mjölkproduktionen?

Att ge spädbarn med bröstmjölk är ett val som många mödrar gör för att ge sina barn en hälsosam start på livet. Många mödrar har problem med att producera en tillräcklig mängd mjölk för att tillfredsställa sina barns hunger. För att öka bröstmjölkproduktionen har mammor många alternativ, inklusive kostförändringar, engagemang i specifika omvårdnadstekniker och andra aktiviteter.

De två bästa naturliga sätten att öka bröstmjölkleveransen är att dricka mycket vatten och till sjuksköterska ofta. Lakterande kvinnor borde dricka minst 13 koppar (en och en halv liter) vatten dagligen för att producera tillräckligt med bröstmjölk. Om man manuellt pumpar mjölk eller ammar ett barn, producerar mjölk oftare ökningen av bröstmjölken över en tidsperiod.

Kvinnor som ammar bör också konsumera en extra 500 kalorier per dag. För att öka bröstmjölkförsörjningen, bör kvinnor undvika slitage för att förlora graviditetsvikt tills barnet är färdigt omvårdnad. Vissa mödrar tycker att specifika livsmedel, som havregryn, kan bidra till att öka bröstmjölksproduktionen, även om studier inte har bevisat detta.

Avkoppling är ett annat bra naturligt sätt att öka bröstmjölksproduktionen, eftersom stress kan hindra mjölkproduktionen. Postpartumavslappningstekniker kan inkludera sömn, ha vänner och familjhjälp med den nya babyen, bada, lätta axelmassage eller delta i en favorittid som läser eller lyssnar på lugnande musik.

I samband med avkoppling kan sömnmönster påverka bröstmjölkförsörjningen. Kvinnor som inte får tillräckligt med sömn producerar ofta mindre mjölk. För att öka bröstmjölkproduktionen och få tillräcklig vila rekommenderas det ofta att nya mödrar sover när deras nyfödda sover.

Ökad bröstmjölkproduktion kan också uppnås genom växlande bröst under amning. En bebis kan vanligtvis konsumera tillräckligt med mjölk genom ett enda bröst. Under första amningen kan emellertid växling mellan de två hjälpa kroppen att göra mer mjölk.

Mödrar som är borta från sina barn på grund av prematuritet eller andra orsaker kan tycka att det är särskilt svårt att producera mjölk vid bröstpumpen. Dessa mödrar kanske vill försöka stimulera sina bröstkörtlar med varmvattenflaskor, varma duschar eller simulera barnets fingrar på bröstet genom att försiktigt klappa med fingertopparna. Bifoga ett foto av barnet till bröstpumpen kan också hjälpa till.

Vissa specialiserade vitaminer, örtte och andra läkemedel finns tillgängliga för att öka bröstmjölkproduktionen. Säkerheten och effektiviteten hos dessa sammansättningar varierar. En läkare ska konsulteras före konsumtion av modermjölk, växtbaserade läkemedel som fenegreek och välsignad tistel, receptbelagda läkemedel eller vitaminer och växtbaserade kosttillskott som säljs hos mödrar.

Många hävdar att bryggersjäst, eller öl, kommer att bidra till att öka bröstmjölksproduktionen. Även om viss forskning tyder på att denna lite kontroversiella praxis kan fungera, tycker inte barn oftast om smaken av alkohol i sin mammas mjölk. Detta kan leda till brist på lust att sjuksköterska, vilket kommer att minska mjölkförsörjningen istället för att öka det.