Vad är olika övningar för Pelvic Floor Muscles?

De primära övningarna som kan göras för bäckensgolvsmuskler är keglar i olika positioner. Det finns flera muskler i bäckenet inklusive blåsan, vaginala muskler hos kvinnor och sfinktermuskeln i rektalområdet. För att utöva dessa muskler är det nödvändigt att kontrakta dem och släppa dem medan de ligger, står och sitter för att arbeta varje muskler individuellt för att ge maximala resultat.

Det finns olika sätt att hitta bäckens golvmuskler för att säkerställa att de blir ordentligt bearbetade under övningarna. Det första och enklaste sättet är att sitta på toaletten och börja urinera. När urinflödet har börjat, kontrakta blåsans muskler för att stoppa flödet. När detta är klart har blåsermuskeln ordentligt kontraherats.

Ett annat sätt att hitta bäckensgolvsmusklerna är att införa ett rent finger i slidan och sedan dra in musklerna inåt så att trycket känns runt fingret. Detta visar att urinblåsan och vaginala muskler är kontraherande. Sphincter-musklerna finns i rektalöppningen och är de som används för att förhindra avföring och flatus från att gå ut tidigt.

Åtgärden att dra i dessa olika bäckenbottenmuskler kallas en kegel. Detta är den vanligaste formen av träning för bäckenbotten. För att börja göra dem i ett försök att stärka bäckenet bör man börja med att dra in musklerna och släppa dem snabbt. Gör detta minst tio till 20 gånger för att starta och arbeta upp till 50 sammandragningar.

Det är en bra idé att göra keglar för att arbeta i bäckenbottenmusklerna i olika positioner. Man borde göra dem flera gånger medan de ligger, medan de sitter och stående. Så småningom är det en bra idé att börja kontrahera och hålla musklerna för ett tiotal.

Eftersom bäckenbottenmusklerna inte är synliga kan det vara svårt att berätta om övningarna fungerar. Med tiden kan det bli lättare att hålla urinen under längre perioder, och de med fekal eller urininkontinens kommer sannolikt att uppleva en minskning i besvärliga symptom. Keglar kan också hjälpa bäckenbotten rebound snabbare efter förlossning eller skada.

Det finns flera faktorer som kan påverka effektiviteten av bäcken golvövningar. Att vara överviktig, föda och vissa skador på sphincters muskler eller urinblåsor kan göra att musklerna blir svagare och mindre kapabla att genomföra övningar på rätt sätt. Ibland utövar enbart tillräckligt för att rätta till dessa problem, men vid andra tillfällen kan kirurgi eller andra mer invasiva metoder behövas.