Vad är Reverse Curls?

Omvända krullar är övningar som används för att stärka och tona brachioradialis musklerna i underarmarna och till viss del bicepsna. Dessa övningar kan utföras i stående eller sittande position och utförs ofta med hjälp av hantlar, men kan också ordentligt utförs med en barbell.

För att utföra omvända krullar står en övningstentent upp rakt samtidigt som man håller en hantel i varje hand. Utövarens grepp på hantlarna bör vara överhand, och varje arm ska hänga rakt ner. Hans palmer ska vända tillbaka bakom kroppen när han är i startpositionen.

Den omvända krökans första rörelse kräver att tränaren kröker upp sina hantlar uppåt och mot bröstet. Förflyttningen stannar när träningens armbågar har böjt sig så mycket som möjligt, kvar i den positionen för en sekund eller två. För att utföra denna del av övningen korrekt inhalerar tränaren som han krullar hantlarna uppåt. Han arbetar också för att hålla bukmusklerna ordentligt uppdragna och hans rygg rakt. Utövaren ska inte tillåta att hans kropp svänger när han utför omvända krökningar.

Den andra rörelsen av omvända krökningar kräver att tränaren sänker hantlarna tillbaka till startpositionen. Han borde andas ut medan han gör det. Det är viktigt att du inte undviker att svänga kroppen i den här delen av omvänd kröning också. Förflyttningen för denna övning ska vara gradvis och kontrollerad.

Medan omvända krullar kan utföras med båda armarna som rör sig samtidigt, föredrar vissa människor att byta sina armar. När du utför omvända krökningar på detta sätt är det viktigt att du tar dig tid att slutföra hela träningen med en arm innan du går vidare till nästa. Om du gör det hjälper du till att träningen utförs korrekt, minimerar belastningen och förhindrar skador.

För att få maximal nytta av omvända krullar, måste utövare oftast slutföra flera uppsättningar per träning. En tränare kan utföra åtta till 16 repetitioner av omvända krökningar per uppsättning och kompletterar en till tre uppsättningar. Om utövaren väljer alternativa vapen, räknar han en upprepning efter att han har fullbordat en rörelse på varje arm. Om båda armarna utövas samtidigt, upprepas en repetition när hantlarna har lyftts och sänkts en gång.

I allmänhet utförs omvända krullar med användning av medel till tunga vikter. En nybörjare kan börja med en lättare vikt och arbeta upp till tyngre hantlar i tid. Detta kan hjälpa honom att undvika armströtthet och skada.