Vad är enkla partiella beslag?

Enkla partiella anfall är avvikelser i hjärnan orsakad av onormal elektrisk hjärnaktivitet. Kramper, ibland kallad kramper, kan förändra beteendemönster på ett antal sätt. Om en person har upprepat episoder av spontana anfall kan han eller hon ha epilepsi. I denna typ av fall kan individen klassificeras som epilepsi enkla partiella anfall. Symtomen hos en person med dessa typer av anfall kan förändras varje gång han eller hon lider av störningen.

Till skillnad från många typer av anfall, påverkar enkla partiella anfall endast en specifik del av hjärnan. Av dessa skäl tillhör dessa typer av anfall generellt i kategorin epilepsi som kallas fokal eller partiell epilepsi. Villkoren heter som sådan eftersom beslaget härstammar från en fokuserad del av hjärnan. I många fall är en enkel partiell anfall den enda typen beslag som en person kan uppleva. Ibland kan tillståndet gå vidare till generaliserade anfall, där hela ytan på hjärnan påverkas.

Det kan finnas olika faktorer som leder till enkla partiella anfall. Ibland kan en hjärnskada orsakad av en olycka eller en stroke leda till problemet. Genetik kan också vara en faktor, eftersom vissa typer av epilepsi tycks springa i familjer, som påverkar flera medlemmar. Beslag kan också orsakas av olika hälsoproblem. Vanligtvis kan personer med demens, hjärntumörer, lågt blodsocker, infektioner och olika typer av organsvikt ha dessa hjärnstörningar också.

Enkla partiella anfall är unika eftersom de inte föranleder en individ att förlora medvetandet och de flesta människor är helt varna under anfallet. Även om personen fortfarande kan uppleva olika enkla partiella anfallssymtom. Ofta kan en individ uppleva förstyvning, ryckning eller rubbning i ansikte, ben, arm, hand eller fot. Han eller hon kan uppleva olika muskelkontraktioner också. Personens huvud kan också börja röra sig okontrollerbart.

Ofta kommer individer med dessa typer av anfall att ha hallucinationer och se, lukta och höra saker som inte finns där. Många människor kan ha synliga störningar och se blinkande eller fläckar av ljus eller mörker. Efter det att anfallet har gått, kan förändringar i beteendet existera. Personen kan vara förvirrad, bli arg eller gråta.

Läkare får beställa ett elektroencefalogram (EEG) för att diagnostisera dessa anfall. Detta är en typ av test som registrerar aktiviteten hos elektriska hjärnsignaler. Ibland registrerar läkare patienter som genomgår denna typ av test på video under en natt om ett anfall inträffar. Detta kan göras för en visuell inspektion av vad som händer med personen under ett anfall. I de flesta fall kommer enkel behandling med partiell anfall normalt att innefatta läkemedel mot anfall.