Är det sant att öl innan sprit gör dig ficka?

Det gamla ordstävet “Öl före sprit gör dig sjukare” är inte sant. Även om att blanda alkohol så är det lite svårare på magen, det kommer inte att göra dig mer full eller förvärra din baksmälla. Alkohol är alkohol, och den mängd du dricker är det som gör dig sjuk, inte typen eller blandningen.

Mer om alkoholmyter

Även om öl före sprit inte gör dig sjukare, ökar det lite irriterar magen i magen, vilket kan öka din kropps alkoholabsorptionsgrad, vilket gör att du känner dig snällare snabbare. “Myten” öl före sprit “är mycket utbredd, men – I själva verket i Nebraska fram till 2010 var det olagligt att beställa eller servera någon drink som blandade öl och annan alkohol, men drycker som blandade andra typer av alkohol var lagliga. Att ta aspirin hindrar inte en baksmälla. Det saktar faktiskt den takt som din kropp metaboliserar alkohol, så det försenar bara det oundvikliga.