Hur avlastar jag eftermiddagsmedel?

Eftermiddagen illamående, oavsett om den orsakas av graviditet eller bara en upprörd mage, kan vara försvagande. För att lindra en upprörd mage, undvik inte att äta, även om tanken på att göra det gör att du känner dig ännu mer illamående och försöker bara äta blid mat. Ljusdrycker kan hjälpa dig att hålla dig hydratiserad såväl som att kväva magen och rör sig långsamt när du sitter eller stående kan också få dig att må bättre. Om dessa tricks inte hjälper, eller förutom dessa idéer, kan du också ta läkemedel mot illamående, även om det är viktigt att undvika produkter som innehåller aspirin.

Ofta när du upplever eftermiddagsmedel kan tanken på att äta någonting vara löjligt. Trots det kan en liten mängd mat äta betydande skillnad i hur du känner. För många personer kan en tom mage göra illamående ännu sämre och äta även några kakor eller en vanlig bit rostat bröd kan ge tillräckligt mycket vikt för magen för att göra missnöje av misstänksamhet.

Att lindra eftermiddagsmärtan är lika mycket om vad du äter som vad du inte gör, stekta matar, feta kött och kryddiga livsmedel ska alla undvikas, eftersom de kan störa din mage ytterligare. När du är illamående, är den sista saken som din mage behöver alltför kryddig eller tung mat. I stället äter små mängder kakor, lätta soppor och till och med nötter för att hålla upp din energi utan att störa din mage. Äpplen kan också vara till hjälp, liksom andra livsmedel som är rika på fiber, eftersom detta näringsämne hjälper din kropp att bättre bearbeta mat.

Förutom blid mat bör du också försöka konsumera mycket milda drycker. Vatten är vanligtvis bäst, och kan hjälpa till att hålla dig hydrerad om din eftermiddagsmedel blir till verklig kräkning. Om du föredrar något med smak, kan en klar läsk eller något kolsyrade vatten också vara till hjälp. I allmänhet bör du undvika koffein, mörka sodavatten eller någon annan vätska med mycket smak, eftersom de kan göra din mage sämre.

När du har ätit lite mat och när du dricker mycket vatten, försök att flytta långsamt om din dag, speciellt när du byter från stående till sittande läge eller vice versa. Att göra det hjälper dig inte bara att slappna av, vilket är viktigt när du hanterar eftermiddagen illamående, men det kan också bidra till att förhindra att din redan känsliga mage störs. Förutom detta är det också viktigt att du flyttar från ett läge till stående läge i steg: Sitt dig alltid långsamt och vänta några minuter innan du står upp helt för att ge din kropp och mage tid att justera.

I vissa fall kan läkemedel också hjälpa till. Det finns gott om läkemedel mot illamående på marknaden, varav de flesta finns tillgängliga hos din lokala apotek. Om illamående är svår kan du kontakta din läkare för vidare riktning, eftersom en starkare receptbelagd läkemedel mot illamående kan behövas. Oavsett vad du tar, undvik produkter som innehåller aspirin, eftersom det kan göra problemet värre. Om problemet kvarstår och du inte kan räkna ut orsaken, bör du rådgöra med din läkare för att se om det kan finnas ett allvarligare underliggande tillstånd.