Vad är Choline Supplements?

Cholin kosttillskott är en typ av kosttillskott utformad för att öka nivåerna av aminosyran kolin i kroppen. Som en viktig aminosyra fungerar cholin som ett byggstenar för flera andra kemikalier i kroppen, inklusive de som är involverade i cellbildning och nervfunktion. Kroppen tillverkar lite kolin medan resten vanligtvis kommer från mat. Oavsett, vissa människor väljer att använda kolin kosttillskott. Detta kan bero på en brist, en önskan att förbättra vissa hälsoproblem, eller hjälp med fosterutveckling, vilket vissa studier har visat att kolintillskott är användbara för.

Naturliga källor till kolin inkluderar sojabönor och andra sojaprodukter, äggulor, lever och vetex. Det kan också hittas i mindre mängder i andra livsmedel, såsom mjölk, jordnötssmör och korsgåsgrönsaker, inklusive broccoli och bröstspiraler. I dessa naturliga former är kolin generellt härlett från lecitin. Som tillägg kommer det ofta i form av kolinbitartrat eller kolinklorid.

I kroppen spelar kolin flera roller. Det hjälper till att kompensera neurotransmittorn acetylkolin, som spelar en roll i muskelkontroll och minne. Det hjälper också till att omfatta fosfatidylkolin, som spelar en roll för att eliminera fett från levern. Medan kolin är avgörande för kroppens funktioner anses sant medicinsk brist vara ovanlig. En situation där brist kan ses är att människor får näring genom ett intravenöst (IV) rör.

Även om brister anses vara ovanliga väljer vissa människor fortfarande att ta ytterligare kolin. Detta beror ofta på tronskolintillskott kan hjälpa till med vissa hälsoproblem. Till exempel har vissa studier visat kolindillskott kan bidra till att sänka kolesterolnivåerna och förbättra humör. Andra studier har visat att de kan hjälpa till i minne och lärande.

Det finns också ett ökat intresse för kolins kosttillskotts roll under graviditeten. Djurstudier har visat en koppling mellan kolin tagen under prenatalperioden och ökad kognitiv prestanda hos avkommor. Vissa studier har också visat bevis som pekar på kolin som spelar en möjlig roll för att sänka risken för vissa fosterskador.

Den som överväger en cholintillskott borde oftast prata med en vårdgivare. Kosttillskott kan inte vara till nytta för alla. Till exempel, vissa människor har en störning som kallas trimetylaminuria som inte tillåter dem att bryta ner en av de kemikalier som produceras av kroppen när kolin intas. I dessa människor kan konsumtion av kolin orsaka uppbyggnad av trimetylamin, vilket avger en obehaglig fiskig lukt.