Vad är Infantile Spasms?

Infantila spasmer refererar till subtil anfall aktivitet i en baby, och inte normal skakning på grund av att utsättas för ett kallt utkast eller plötsligt överraskad. Faktum är att utseendet hos infantila spasmer faktiskt indikerar att en typ av epilepsi är närvarande. De fysiska symptomen är också mycket specifika. Spädbarnet brukar böja ryggen eller dubbla över, medan armarna och benen blir styva. En baby kan uppleva hundratals infantila spasmer på en enda dag, oftast strax efter omvårdnad eller vid vaken från en tupplur. Känd som West syndrom, detta tillstånd förekommer oftast mellan åldrarna fyra och åtta månader, och anfall kan fortsätta fram till fem års ålder.

Även om den exakta orsaken till infantila spasmer inte alltid kan bestämmas, beror de generellt på en försämrad utveckling av nervsystemet under det första levnadsåret. Detta scenario kan dock drivas av andra faktorer, såsom genetiska störningar, metaboliska störningar och neurologiska skador orsakade av en skada som uppstått under födseln eller till och med under nyföddperioden. Dessutom, medan många barn upphör med dessa anfall när de mognar, kommer många andra tyvärr att utveckla andra problem senare, till exempel Lennox-Gastaut syndrom, en typ av epilepsi.

Det finns ett antal korsvillkor som vanligen används i samband med detta tillstånd än västsyndrom. Till exempel har denna sjukdom kallats Blitz-Nick-Salaam-Krämpfe, Jackknife convulsions syndrom, generaliserat flexionsepilepsysyndrom, eclampsia nutans och flera andra namn. Emellertid betraktas infantila spasmer nu som den föredragna medicinska termen.

Diagnos av denna sjukdom tar hänsyn till några primära faktorer, i synnerhet ålder vid början, positionering vid beslagtagning, antal beslagskluster som observerats och EEG-abnormiteter. Den senare är orsaken till noggrann granskning, eftersom närvaron av hypsarytmi eller oregelbundna EGG-mönster är en nyckelindikator för infantila spasmer. Dessutom kontrolleras barnets medicinska historia för eventuella tidigare förekomst av problem som är kända för att vara associerade med denna sjukdom, såsom hypoxisk ischemisk encefalopati. Slutligen följer olika neurologiska tester, avbildningsskanningar och metaboliska tester vanligtvis.

Behandlingen varierar med varje barn. Behandling i de flesta fall består emellertid typiskt av användning av kortikosteroider, såsom prednison. I vissa fall kan adrenokortikotropiskt hormon (ACTH) administreras, ibland i kombination med läkemedelsvigabatrin. Flera läkemedel mot epileptiska läkemedel används också för att behandla infantila spasmer, inklusive topiramat och lamotrigin. Om sjukdomen är orsakad av skador i hjärnan, kan kirurgi vara nödvändigt för att ta bort dem.