Hur ökar jag spermieantalet?

För män som vill starta en familj kan spermier vara en viktig faktor. Om du får diagnosen lågt antal spermier, finns det flera saker du kan göra för att din kropp börjar öka spermieantalet och förbättra dina chanser att bli far.

För det första är det viktigt att ha en fullständig fysisk tentamen. Detta kommer att göra det möjligt för din läkare att avgöra om det finns någon underliggande hälsoproblem som påverkar din kropps förmåga att producera en normal nivå av spermier. När det väl är bestämt finns det inget pågående hälsotillstånd som står till grund för ditt problem, du kan gå vidare för att aktivt arbeta för att öka spermieantalet.

En av de första sakerna du vill ta itu med är dina personliga vanor. Tillsammans med alla andra hälsorisker kan rökning negativt påverka kroppens förmåga att producera friska mängder spermier. Överdriven konsumtion kan också påverka leverfunktionen, vilket gör att din kropp producerar mer östrogen. Om du vill öka ditt spermierantal eliminerar du tobaksbruk från ditt liv och håller din konsumtion av alkohol lätt till måttlig.

Övning är också viktigt för att öka spermieantalet. Minst trettio minuters träning stimulerar varje dag alla typer av kroppsfunktioner, bland annat tillverkning av spermier. Som en extra bonus har en kropp som är friskare också en positiv inverkan på sinnet, vilket innebär att du är mer benägna att uppleva mer glädje från intimitet, vilket i sin tur bidrar till att motivera spermaproduktion.

Din kost är också ett av de viktigaste sätten att öka spermieantalet. Gå med en fet diet och se till att du har gott om protein. Färska grönsaker och hela korn innehåller näringsämnen som din kropp behöver för att främja spermaproduktion, så se till att du har en tillräcklig mängd varje dag. Tänk på att koffein har en negativ inverkan på spermaproduktionen, så begränsa den mängd sodavatten, kaffe och te du konsumerar dagligen.

Tänk på att en balanserad kost och regelbunden motion hjälper till att ta bort överflödiga pund. Mindre bagage innebär mindre belastning på kroppens vitala system och hjälper till att hålla förhållandet mellan din kropps östrogen- och testosteronnivåer synkroniserat och därigenom öka spermieantalet.

Män som vill lära sig att öka spermieantalet råds ofta att ta en lång hård titt på deras garderob. Kläder som sträcker sig i grenområdet kan hjälpa till att höja temperaturen runt testiklarna, vilket i sin tur påverkar den naturliga balansen mellan testosteron och östrogenivåer negativt. Istället för värmehärdande syntetiska jockey shorts, gå med bomullsboxar istället.

Om det finns en indikation på brist på väsentliga näringsämnen i ditt system, överväga växtbaserade och vitamintillskott. Det finns ett antal vitaminer och mineraler som hjälper till att stödja den naturliga produktionen av spermier i kroppen. Att återställa nivåerna av dessa näringsämnen till acceptabla nivåer kan göra stor skillnad när du försöker öka spermieantalet.

Din läkare kan ge dig råd om de bästa metoderna att använda, baserat på din individuella hälsoprofil. Medan det finns några undantag finns det en bra chans att du kan använda alla eller åtminstone några av dessa tips för att öka spermieantalet och få en bättre chans att bli en pappa.