Vad är ayurvediska örter?

Ayurvediska örter ingår i en traditionell medicinsk praxis som är indfödd i Indien, och namnet översätter bokstavligen till “livets vetenskap”. Dessa örter är variationer av naturliga organiska örter som härrör från växter och animaliska produkter som hjälper till vid behandling av sjukdom, sjukdom och Ayurvedisk växtbaserad medicin anses vara ett alternativt läkemedel i västerländsk civilisation, men övningen spårar tillbaka över 2000 år. Det är en av de äldsta formerna för organiserad medicin.

Den ayurvediska formen av örtmedicin fokuserar på individuella egenskaper och obalanser i sinnet, kroppen, själen och miljön. Organiska ayurvediska örter är baserade på att balansera alla hälsofaktorer, och de används för att behandla olika aliment, för att förbättra viktminskning och immunitet, för att läka sår och för rening. Ayruvediska växtbaserade behandlingar använder endast växtbaserade läkemedel och animaliska produkter – som ben, mjölk, fetter och gallstones – att bota sjukdoms- och sjukdomens element snarare än att helt enkelt behandla symtom.

Finns över hela världen i flera variationer, Ayurvedic örter överlever i tropiska och subtropiska regioner. De är indelade i fem typer. Den första klassificeringen är ursprung, eller varifrån örten härrör. Den andra avser habitat, som omfattar växter som växer på land, vatten, i träd eller som parasit. Den tredje klassificeringen innehåller åtgärder, eller vilken viss typ av ört behandlar vilken sjukdom.

Ytterligare klassificeringar inkluderar den åtgärd som en ört har på doshas – eller ayurveda sinn och kroppstyp – och örtens användning, vare sig som ett läkemedel eller en del av kosten. De flesta naturliga, organiska örter är fria från biverkningar och används för att förändra de försvagande effekterna av sjukdom genom att eliminera toxiner från kroppen och förbättra immuniteten. Det finns många organiska ayurvediska örter som används för specifika sjukdomar och sjukdomar.

Ayurvediska örter som cayenne, ingefära, myrth, guggul och gotu kola fungerar som stimulantia. Arkha, Gudachi och Katuka är fördelaktiga som desinfektionsmedel. Andra örter, inklusive gingseng, aloe, sandlewood, rödklöver, svartpeppar och kanel, används som ett antiseptiskt medel för att läka sår. Tumeric fungerar som ett naturligt antibiotikum.

Svartpeppar, briati och safflor, alla fungerar som feberreduktionsmedel. Marshmallow rot är en beprövad antacida. Aromatiska örter som kardemon, koriander, kryddnejlika och pepparmynta ökar smakligheten och smältbarheten. Kamomill, fänkål, basilika och ingefära alla främjar blodcirkulationen.

Att använda Ayurvedic växtbaserade kosttillskott betyder inte helt enkelt att behandla symtomen på en sjukdom eller sjukdom, utan att hitta vilka obalanser som är uppenbara och sedan använda egenskaperna hos örter för att återställa harmoni. Ayurvediska metoder inkluderar att hitta en persons sinn och kroppstyp, eller dosha. Dosha typer är baserade på egenskaper som inkluderar ögonfärg, kroppsram och vikt samt andra fysiska egenskaper och hälsoaspekter.

Det finns tre typer doshas som innehåller de universella elementen. Den första anses vara vit eller vind, och den andra dosha är pitta eller eld. Den slutliga dosha är kapha eller jord. Många individer är en kombination av två energier, som pitta och kapha eller vita och kapha. När doshas av en individ är obalanserad, genomtränger sjukdom och sjukdom.

Kombinationen av ayurvediska örter används för att återvinna doshajämvikt och övergripande hälsa. När utövare diagnostiserar sjukdomstillståndet och dosha obalanser kan den korrekta recepten på örter administreras. Varje person är annorlunda och kräver därför specifika krav på ayurvediska örter.