Hur har fransk vinförbrukning förändrats?

Den franska vinkonsumtionen har minskat över tiden, med 50% av franska folket som vanligt vindrycker 1983, jämfört med under 17% 2013, visar forskning. Under samma tidsperiod fördubblades antalet franska personer som rapporterade att aldrig ha druckit vin till 38% av de vuxna. Förbrukningen bedöms ha minskat gradvis sedan 1960-talet, eftersom människor har färre jobb som tillåter att dricka under dagen, en ökning av populariteten hos öl och sprit samt en högre befolkning av muslimer som inte dricker alkohol.

Mer om franska och vin

Franska vinmakare har börjat skapa smaksatta viner, såsom cola eller passionfrukt, för att öka vinkonsumtionen. Under 2012 förbrukade franska vuxna 15 miljoner flaskor smakat vin. Under medeltiden var vatten vanligtvis osäkert att dricka, så vin var en av de främsta dryckerna för européer, men det var en mer utspädd version än moderna viner. 2012 var Frankrike världens största vinproducent, vilket gav 16 procent av den globala vinförsörjningen.